Mere ekstreme vejrforhold fremover

Jeg er ikke meteorolog, men jeg noterede mig her til morgen, at CNN på deres Twitter-konto refererede til deres amerikanske landbrugsalmanak, som advarede om, at der denne vinter ville komme mere ekstreme vejrforhold denne kommende vinter. Det kan du selv læse mere om her: edition.cnn.com/2019/08/27/weather/farmers-almanac-weather-forecast-2020-wxc-trnd

Jeg er godt klar over, mange er trætte af at høre om vejrforandringer, men du slipper ikke for et par hundrede ord om dette emne i dag. Det er et vigtigt emne, og det er et emne, vi skal holde op med kun at snakke om! Der må handling til, hvis udviklingen skal vendes – hvis det overhovedet er muligt…

Amerika er ikke Europa – og dog…

Det er meget nemt, at afvise CNNs kilde med en konstatering af, at Amerika ikke er Europa. Der er bare mangler ved denne analyse, for vi burde efterhånden have bemærket, at tingene hænger sammen. Vejret på planeten påvirkes af den såkaldte kaos-teori, altså teorien om, at selv sommerfugles ændrede bevægelser kan ændre vejret og vinde.

Uanset hvilke teorier man kender – eller ikke kender – så er vejret noget, vi ikke kan komme udenom. Sommeren 2018 havde med 70+ sommerdage nogle helt ekstreme temperaturer. Man skulle næsten tro, at Danmark var rykket ned på det afrikanske kontinent. 🙂

Mindre snak – mere handling

Til gengæld må og skal vi anerkende, at der skal mindre snak til om miljøforbedringer, og mere handling til. Gerne den rigtige af slagsen – altså en effektiv strategi, som virker. Det hjælper ikke meget at snakke om pant på cigaretskodder, som Alternativet gjorde det i går. Det får ingen opbakning.

Der skal en individuel indsats til, hvor alle er enige om, at GØRE ens bedste. Om det så bare er, at bestemme sig for at bruge mindre sprøjtemidler i haven, så lad det dog være en glædelig begyndelse. Til glæde for grundvandet, og til ugunst for butikker, der sælger den slags kemi. 🙂

Vi får se, hvad der sker, for klimafornægtere skal nok finde en bortforklaring, uanset hvad der siges. Problemet er bare, at det er fremtidige generationer, som betaler regningen for de to største påvirkninger, nemlig overbefolkning og miljøsvineri. Planeten kan ikke holde til mere, og det må vi lære at tale åbent om.

God dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.