Forargelsens dobbeltmoralske alter

Det er meget nemt for nogle mennesker, at blive forargede. På SoMe kunne man i går læse en del, som reagerede på, at der var en minister, som havde en skandale for over et årti siden. Sagen var velkendt, og den skal vi ikke tærske langhalm på, men den fortæller en del om nogle menneskers (dobbelt)moral.

Nogle elsker, at fremføre, at de aldrig kunne drømme om, at være sammen med en så ung kvinde – og da jeg her til morgen læste i det nyeste nummer af Her & Nu kunne jeg konstatere, at komikeren Casper Christensen har været igennem noget lignende, da han begyndte at være kæreste med Jarlens datter. Selvom hun er over 30, er nogle forargede, fordi han har rundet de 50.

Tag jer nu sammen!

Det kan godt være, at journalist-spirer gerne vil grave i gamle sager, men lad nu den pågældende minister få fred. Der blev IKKE rejst nogen sigtelse. Kvinden var over den seksuelle lavalder, og der er faktisk ikke meget sag i det, andet end, at nogle gerne vil lade sig forarge.

Lidt ligesom da man for år tilbage havde en sag, hvor en MF’er fra Kristeligt Folkeparti (som Kristendemokraterne hed dengang)  harcelerede mod sexlegetøj, og et medlem af Fremskridtspartiet kommenterede, at for at kunne blive forarget skulle man i det mindste vide, hvordan den slags blev brugt… 🙂

Vi kan spøge med meget her i landet, men lad os nu være ærlige med os selv. Det er SÅ nemt at blive forarget over sager, som matcher i sladderpressen, men når ikke der er mere kød på, så lad os komme videre. Dengang Hans Engell kørte ind i en betonpille på Helsingør-motorvejen, var der pludselig nogen, der af uvisse årsager – måske et læk? – kom i tanke om en gammel sag om spritkørsel hos Per Stig Møller.

Skulle man dengang lade en 50+-årig minister høre for en sag, der vist stammede fra dengang han var 22?

Jeg skrev et tweet i pågældende sag, hvor jeg skrev: “Lad den der er ren kaste den første sten” – og det var der en, der greb, og da jeg ikke ville lege med på hans leg, påstod han, at det var fordi jeg løb tør for argumenter, at jeg ikke fortsatte. Folk der kender mig, og evt. følger denne blog, vil vide, at jeg gerne tager diskussionen, men ikke på 280 tegn med laveste fællesnævner som mål. At han så tilfældigvis er journaliststuderende kan godt more mig en smule, for hvis jeg en dag skal læse noget, hvor han har skrevet, så vil jeg være ekstra påpasselig med at tjekke kilder på de historier han skriver.

Troværdighed og ærlighed virker begge veje. Jeg vil gerne straffe de mennesker, der fortjener en straf, men at grave i ældgamle sager, fordi man tror, det gør én selv bedre, det medvirker jeg altså bare ikke til, præcis som jeg skrev i går.

Rigtig god dag til alle, og god weekend. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.