Nogle gange er politik bare for begyndere…

Jeg er en politisk nørd, og jeg indrømmer det gerne. Til tider er det dog fuldkommen vanvittigt hvor dumt nogle politikere kan udtale sig, uden at der er bare én eneste journalist som er vågen nok til at stille de spørgsmål vi andre ellers hurtigt kunne være kommet med.

Senest er det registreringsafgiften, som har været emnet for en del debat. Nu er det pludselig ‘for svært’ at justere afgiften ud fra miljøbelastning – og bilbranchen kommer så med et forslag om at ville regulere ud fra vægt.

Vægt kan udgøre en del af sikkerheden i en bil – det kan både udgøre passiv eller aktiv sikkerhed, så vægt er i sig selv ikke den væsentligste faktor…

Nu skal man jo vide, at vi i dag har 105% af de første 1xx.000 og 150% af det derover.

En flad registreringsafgift vil, alt andet lige, gavne dem, som køber de dyreste biler. Det skal man ikke være matematiker for at kunne regne ud.

Så hører man regeringen tale om, at INGEN biler måtte blive dyrere.

Men så er det vel tilladt at bruge sin fantasi. Biler der ikke kan køre bare 20km/l. kunne bevares på de 105% af de første 1xx.000 og så 130% af det derover. Afhængig af ens miljøbelastning kan man så fratrække 1% for hver ekstra km/l. var bare én hurtig model.

Og da man i de fleste økonomisystemer har fem momstyper (eller flere) til rådighed, så kan det ikke tage mange sekunder at indregne afgifter. Og man kan jo bare lave en afgiftstype for hver bil i sin serie, afhængig af hvilken producent man nu engang er…

Det kræver, med andre ord, ingen større eksamen at tilbagevise påstanden. Det handler blot om at tænke lidt ud af boksen. Så kan man måske godt blive fornærmet, når man køber en luksusbil, som måske kun præstere 10-14km/l, men så må man altså betale for den miljøbelastning man påfører, udover de afgifter der allerede er lagt på både benzin og diesel.

Hvad der så er endnu værre er, at mange danske bilejere nok gerne ville se hvad deres vægtafgifter og grønne ejerafgifter bliver brugt på, for vejene forringes flere steder i landet i en sørgelig fart, og danske politikere har noget af et forklaringsproblem når de efterhånden enten kun kan tale “velfærd” eller “skattelettelser” uden at kunne forklare noget som helst andet.

Vejene illustrerer, at den offentlige administration på flere områder er et kæmpe stort sort hul, og man behøver heller ingen højere økonomisk indsigt for at kunne gennemskue, at der er noget himmelråbende galt med den måde vores penge bliver administreret på.

Anyway, god dag til alle. Jeg gider ikke ærgre mig over hvor lidt indsigt der er i #dkpol omkring de vigtige sager, der påvirker os alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.