Har vi de medier vi fortjener?

Da jeg i går så BesserwisserneTV2 News kunne jeg ikke helt lade være med at undre mig over den manglende indsigt i, hvorfor Mette Frederiksen netop vil give en officiel undskyldning til Godhavnsdrengene. Man fik det til at lyde som om det var spekulation, og det fandt jeg ret forbavsende, når de involverede eksperter BURDE vide bedre. Det skrev jeg om ovre på den politiske blog i artiklen Undskyldningen til Godhavnsdrengene er mere end spin.

Det er blevet tydeligt for os alle, at der mere end nogensinde før er brug for en skærpelse af kvaliteten af de nyhedsprogrammer vi har adgang til. Der er ved at gå lidt for meget spin i den måde, vi tales til. Det lugter af amerikansk nyhedsformidling, og man savner lidt for ofte, at der var en voksen til stede til at sørge for, at man ikke går i selvsving.

Tidligere kunne man henvise til DebattenDR2, men selv dér taler folk i munden på hinanden, og Clement Kjersgaard er ofte udfordret, når bølgerne går højt. Man kunne diskutere om det er antallet af gæster i alt for kort tid, der gør det, eller om det er fordi man får lov, at mønsteret gentager sig…

Medierne skal formidle det, der sker. De bør ikke medvirke til at eskalere konflikter ved at italesætte halve sandheder som om de var tavler, der faldt ned fra skyerne… 🙂

Når selv jeg, der nok må karakteriseres som politiknørd er ved at få kvalme over skævvridningen, så kan jeg levende forestille mig, hvor mange der er MINDST lige så utilfredse, men som bare ikke siger det højt.

Smid din kommentar om dit syn på vore medier. Input og feedback er velkommen.

God weekend til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Comments

  1. Hej Henrik. God læsning som altid. Jeg vil bare sige, at jeg er meget enig i dine betragtninger i forbindelse med denne sag.
    God dag!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.