Prestigeprojekter i kommunerne

Her til morgen kunne man på TV2 News se MF Laura Lindahl fra Liberal Alliance bemærke, at hvis alle kommuner administrerede ligesom de bedste kommuner, så var der en del milliarder at hente til kernevelfærden. Hvorvidt tallet er 25 mia kan man diskutere herfra til juleaften, men det er sandsynligt, at prestigeprojekter i kommunerne ER med til at dræne kommunekasserne.

Når man betaler penge for renovering af sten omkring et springvand, fylder et ubrugt springvand med gammel frugt for at skabe en plante opsats, støtter pingvincentre m.v., så er der potentiale for optimering flere steder…

Det er aldrig populært, at sige tingene ligeud. I en periode, hvor vi nærmer os et folketingsvalg, så er alle politikerne parate til at komme med mange valgløfter. Dette såkaldte valgflæsk lyder alt sammen rigtig godt, men hvad kan vi bruge det til?

Vi så, da kommunalreformen omdannede 275 kommuner til 98 storkommuner, at mange kommuner valgte at bygge endog meget dyre rådhuse, mens andre kunne nøjes med at ombygge eksisterende kommunale bygninger – til stor forskel i pris for os som skattebetalende borgere.

Vi misforstår ofte budskaberne, når der tales om besparelser. Vi er så vant til at tale om fyringer, at vi slet ikke anerkender, at ændring af jobfunktioner bestemt ikke er det samme som fyringer. Når du har beskæftiget dig med en type administration, kan du normalt godt ‘omskoles’ til andre funktioner. Ja, indrømmet, så kan det skabe stress for nogle, men hvis vi prøvede, at se tingene fra et nyt perspektiv, så giver det også chancen for ny læring og arbejdsglæde under en ny form.

Ingen kan nogensinde være i tvivl om, at den loyale medarbejder, som har fungeret fx 15 år i én jobfunktion hellere end gerne kan beholdes og arbejde med nye områder de næste 10 år. Det er ingen straf at prøve noget nyt. I en omskiftelig verden, hvor vi fra IT har lært, at et årti er som tre årtier i den tidligere verden, så VIL vi alle blive konfronteret med ændrede opgaver, hvis vi er unge mennesker i dag. Det er et livsvilkår vi alle må forholde os til, og det gælder om at få det bedste ud af situationen som muligt.

Rigtig god søndag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.