Hvornår blev det umoderne at vise hensyn?

Når man hører debatterne om støj midt om natten i byerne, så må man bare konstatere, at der mangler en dimension i folks opdragelse. Rent juridisk betragtet, så indeholder de fleste kredses politivedtægter klare regler om støj efter et bestemt tidspunkt på aftenen.

Der må ikke spilles højt for åbne vinduer, og sådan må det også være. Det handler om at vise hensyn. Når man så hører om folk, som placerer boomboxes i det offentlige rum, og forventer, at de kan afspille disse for fuld gas bare fordi man befinder sig i byen, så ophører al sund fornuft!

God opdragelse – vis hensyn!

Jeg mener det helt bogstaveligt: Vi mangler god opdragelse her i landet. Man spiller ikke høj musik efter et bestemt tidspunkt om aftenen, og hvis man endelig gør ifm særlige arrangementer, så er der stadig også visse regler, som man godt kunne ønske sig, at alle ville iagttage.

Før coronakrisen havde vi hver sommer Kalundborg Rocker – og det var en weekend. Det lever ALLE fint med, fordi byen får lov til at hygge sig. Vi har også sidste sommer haft koncerter om eftermiddagen i løbet af sommeren – det lever man også fint med.

Hvad man til gengæld ikke kan leve med er, hvis nogle støjer selv på hverdagsnætter, hvor folk rent faktisk har ret til en god nattesøvn. Det burde ikke være raketvidenskab at vise den slags hensyn, vel? 🙂

Det samme gælder smadrede flasker og affald efter den slags fester. Det burde være almindelig pli, at man rydder op efter sig, og hvorfor skal hundeluftere få skader på deres kæledyr, bare fordi nogle mennesker ikke kan nøjes med at lade flasker være til flaskesamlere, men smadrer dem på gader og stræder?

Ja, undskyld hvis jeg lyder som en gammel mand. Det er jeg ikke. Jeg kan godt lide at feste i hyggeligt lag med venner og bekendte, men vi tager saftsuseme hensyn til vores omgivelser, når vi giver den gas – og det burde andre mennesker også kunne gøre.

Alle ønskes en fortsat god sommer.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.