Ungdommen har fat i noget vigtigt – miljø og klima

Da man fredag oplevede, at flere tusinde unge mennesker strejkede fra skolen for, at gøre opmærksom på behovet for mere fokus på miljø og klima, sendte de et vigtigt signal til de etablerede politikere. Det er en af mange grunde til, at nye generationer er så vigtige: de giver et frisk pust på tilværelsen, og kan se nye ting langt klarere end vi andre, som – uanset vi vil det eller ej – kommer til at udvikle en vis kynisme, efterhånden som erfaringen har lært os, at nogle ting bare ‘er’ som de nu engang er.

Sådan ser nye generationer ikke på det, og det er yderst befriende, fordi de har livet foran sig, og derved kan nå at se ideerne blive til handling – og er parate til at satse på de ideer som drømme, der kan blive til forandring, til alles bedste.

Disse demonstrationer skete ikke kun i Danmark, men også i andre europæiske lande. Selv i et land som Tyskland, der normalt kendetegnes ved stramme og rigide regler, var kansleren Angela Merkel ude med ros til de unge. Emnet ER på agendaen, og nu skal der til at ske noget…

Jeg skrev derfor også disse ord under fredagens program BesserwisserneTV2 News:

All-focus

#besserwisserne Det giver håb, at de unge ser et spadestik dybere når det gælder #dkpol. Miljø og klima *er* vigtigere end udlændinge. Den æra er slut. Nu handler det om klodens overlevelse!

Vi kan stadig nå, at være en del af denne forandring – hvis vi gider lette rumpen ved næste folketingsvalg. Der skal mere end snak til. Der mangler forandringer, og det er på høje tid, at vi erkender, at ‘hvis ikke vi er en del af løsningen, så er vi en del af problemet.’

Så nemt kan det opsummeres! 🙂

Rigtig god søndag til alle bloggens læsere.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.