Ærlighed varer længst…

Det var så livsbekræftende, at se Caught Red Handed (på dansk: Taget på fersk gerning) på TV2 i nat. Ærlighed varer længst, og at se, at testen hvor en butiksdetektiv troede han kunne snyde butikkens egne medarbejdere, som viste sig at være ærlige, var bare fantastisk!

I en tid hvor mange kommer med mange dårlige undskyldninger for lav moral, så er det rart, at se, at der rent faktisk er mange flere end kamerafolkene først ville tro, som IKKE falder for fristelsen.

Konkret var der tale om en 100-$ seddel, som ikke lå på sin plads i kasseapparatet, men ved siden af. Alle bestod testen – og det var dejligt at se. 🙂

Der er mange grunde til, at det at lægge fristelser ud, som BEVIDST skal friste folk, er smagløse. En af dem er, at udgangspunktet er en formodning om manglende ærlighed på forhånd. Vi ved f.eks. at politiet heller ikke ‘bare’ kan få lov til at agere som agenter, fordi det at lokke med ulovligheder ikke er det samme som at opleve ulovligheder, som ANDRE har startet.

Der var stor debat om det på et tidspunkt, hvor nogle mente, at ‘målet helligede midlet’, men juraen er klar. Hvis DU frister nogen til ulovligheder skifter din rolle fra at være den overvågende part til at være bagmand – og det er kun godt, at alle holder fast ved visse juridiske krav. Det er med til at beskytte alle her i samfundet, at vi ikke bare falder for alle forklaringer uden at overveje baggrunden for de handlinger der sker.

Enhver der har set Bossen og bumsen (med Eddie Murphy og Dan Ackroyd) vil forstå, hvad vi taler om her – og nød kan friste enhver. Også selvom det ikke bør ske. Det er bare ulige meget nemmere at forholde sig moralsk korrekt med sit på det tørre end for dem som måtte have konkrete udfordringer.

Anyway, pointen var mest af alt at dele det glade øjeblik – de øvrige sager hvor kunder opførte sig grimt var sørgelige, men det lå ligesom i titlen, ikke sandt?

Rigtig god dag herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.