Valgkampen går ind i den afsluttende fase

Det er yderst interessant og spændende at høre både de kloge ekspertvurderinger om at dette valg vil blive en gyser, men også de mange tossede udmeldinger fra politikerne selv… 🙂

Det er præcis som det plejer at være. Nogle dummer sig voldsomt. Andre rammer plet. Det mest tossede er så dem, der dummer sig hver gang de selv mener, de rammer plet – men det er vist en helt anden historie.

Sidste uge før valget 1. november 2022

Nu hvor vi nærmer os den sidste uge før valget, så vil tempoet nok blive skruet op. Man skal ligesom finde sit sidste gear, for at få del i den omskiftning af vælgernes kryds. Det er ingen hemmelighed, at jeg ved denne valgkamp ikke har skrevet ret meget på den socialliberale politiske blog. I slutningen af august skrev jeg en artikel med titlen Det kommende valg – et lavpunkt i #dkpol. Hvis ikke du har læst artiklen, vil jeg varmt anbefale, du gør det. Den forklarer hvorfor jeg stemmer blankt denne gang.

En stor del af årsagen til der er flere, som stemmer anderledes kan være de mange partihoppere. Jeg tror det er gået op for en del vælgere, at man ikke altid stemmer for en hel valgperiode. De overfladiske debattører siger, at grundlovens §56 kun angiver, at en MF’er er bundet af sin samvittighed, ikke en partiorganisation. Den dybere problematik er, at alle slås under en valgkamp, men bagefter forsamles de helt som det passer dem for at sikre sig selv. Så handler ALT pludselig om, at kunne tælle til 90. Kan man det, så kan man slippe afsted med at gøre hvad som helst i dansk politik.

Brug for et uafhængig forfatningsråd

Dét er et alvorligt problem for demokratiet. Der SKAL være et uafhængig forfatningsråd, som kan løfte sagerne ud fra principielle juridiske vurderinger, ikke særlige politiske interesser om at sylte ‘uheldige’ sager. Men dén problematik får man næppe flertal for, for fanden hytter sine – og de danske medier vil helst ikke tage den slags sager op.

Det lugter lidt af, at man godt ved, at næste pressechef-stilling i partierne ikke besættes med skarpe profiler, men at man kan gøre sig u-spilbar ved at lave rigtig graverjournalistik, når det gælder den politiske elite.

Det er en så skammelig adfærd, at man ikke kan se problemet, og det beviser på alle måder, at for meget magt i forhold til egne kvalifikationer kan korrumpere selv det bedste menneske…

God weekend til alle læserne af denne blog. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.