Flagdage – respekten for kongehuset

Jeg erkender, at det kun er statslige myndigheder, der har pligt til at flage på officielle flagdage. Dog synes jeg, at respekten for kongehuset tilsiger, at vi alle flager for kongehuset når vores regent, HM Dronningen, har fødselsdag. Du kan danne dig et hurtigt overblik over reglerne på Justitsministeriets side om flagning.

Når man har en flagstang mener jeg, det er helt naturligt, at vise sin respekt for fødselsdage ad denne vej. Alle har så travlt med at tale om hvad der udgør danskhed – som om den kunne sættes på skema…

Så ved jeg godt, at ligesom mange ikke flager for religiøse højtider hvis de ikke selv er religiøse, så vil enkelte sige, at hvis de er republikanere, så vil de ikke flage for et medlem af kongehuset, men jeg mener faktisk der er en forskel. Den væsentligste forskel er, at en fødselsdag er en glædesdag.

Nu kunne jeg jo blande mig helt uden om denne diskussion for jeg har ikke nogen flagstang. Så er den ikke længere.

Folk der kender mig ved dog, at jeg sjældent kan tie helt, og frem for, at vi lovgiver om alting, så mener jeg dybt alvorligt, det handler om pli. Vi burde godt selv kunne finde ud af at vise vores glæde rundt omkring, også selvom vi ikke har pligt til at gøre det. 🙂

Herfra skal der i hvert fald lyde et kæmpe tillykke til H M Dronningen med de 78 i dag.