70 år efter må man godt lægge det helt over i historiebøgerne

I går var det, som bekendt, 78 år siden, at tyskerne invaderede Danmark. Der var en væsentlig grund til jeg ikke nævnte dagen her på bloggen. Når der er gået 70 år må man godt lægge det helt over i historiebøgerne. Det Tyskland vi ser i dag er ikke det land vi så i 1930’erne.

Hvad betyder det i min optik at lægge noget i historiebøgerne?

For mig at se betyder det ingenlunde, at vi skal glemme det skete. Naturligvis ikke. Der er meget læring i, at studere både de samfundsforhold og retorikken, som netop førte til krigen.

Dog svarer det lidt til kæresteparret som går til parterapi og aftaler, at de vil tale pænere sammen – hvorefter de skændes lystigt når de er hjemme igen. Det dur ikke, vel? 🙂

Vi kan ikke ændre historien alene ved at markere dagen. Vi kan derimod ændre fremtiden ved at HUSKE at opføre os pænt over for hinanden – både i medgang, men sandelig også i modgang. Det KAN være svært at tale pænt sammen, ikke kun for kærestepar, men også mellem venner og kolleger, hvis ikke vi er opmærksomme på den menneskelige faktor i ALLE vores interaktioner med andre. Når vi oplever rundsave på albuerne kan det godt vække vrede hos nogle. Jeg vælger at se lidt anderledes på det, for jeg ved, at den slags overdrevne ambitioner medfører sin helt egen regning senere i livet, når karmakontoen går i minus.

Det er nemt at feje uoverensstemmelser ind under gulvtæppet, for ingen af os ønsker at erkende vores fejl. Dog er vi nødt til det, hvis vi vil videre..

Vi har hver vores metoder, når vi skal afklare forhold mellem mennesker. Nogle virker bedre end andre, og jeg skal bestemt ikke påstå, at jeg altid rammer plet. Med alderen er jeg dog blevet bedre til det, og dén læring deles her på bloggen. Du kan altid finde nogen, som pr. definition er uenige. Uanset hvad du gør, så mener de, at man skulle gøre noget andet.

Den slags mennesker vil du aldrig kunne gøre tilfredse, for det er en teknik. De skal udfordre din position uanset hvad du mener. Vi ser det på de sociale medier, og vi ser det i arbejds- og privatlivet. Der er kun én ting at sige om det: lær at leve med den vedvarende uenighed, for den ændrer sig aldrig.

Når alle kommer godt videre her i livet, og vi alle samarbejder godt i de grupper vi vælger, så skabes der en positiv synergi som bestemt viser, at to plus to nogle gange giver fem. 🙂

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere.

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.