Lad os nu se hinanden som ressourcer – til gavn for hinanden

Tirsdag morgen var et af temaerne i Go’ Morgen Danmark på TV2 barnløshed, og gæsten var inde på retorikken omkring børn. En væsentlig pointe var, at mange italesætter det at få børn som om det var at droppe sin karriere for at få børn. De venter med at få dem, fordi de gerne vil være etablerede i deres karriereforløb, og derfor ender mange med at være udfordrede senere i livet på grund af denne prioritering.

Lad os dog alle blive enige om, at ord har en betydning. Ligesom det grå guld kan være perfekte mentorer for yngre mennesker, som har brug for viden til at blive f.eks. iværksættere, så er børn en ressource. Rent nationaløkonomisk er det dem, der skal sikre din og min folkepension… 🙂

Som samfund har vi for længst glemt at tænke i muligheder og ressourcer. Vi taler ældrebyrder og offentlig forsørgelse, men glemmer samtidig alt det, vi KUNNE opnå, hvis vi anskuede livet fra en ny vinkel. Her tænker jeg lidt på det, som Alternativet også har fremhævet flere gange. Vi skal lære at tænke nyt, når vi betragter samfundet. Det nytter ikke noget, at vi altid skyder forslag ned, bare fordi forslaget er alternativt, for det er hele ideen med at skabe et samfund, hvor der er plads til alle.

Det at få børn bør være noget positivt, og flere firmaer er heldigvis også ved at opdage, at CSR har en betydning. Corporate Social Responsibility betyder, som bekendt, virksomhedens sociale ansvar. Vi har alle et ansvar for, at italesætte, at det ikke er et skridt tilbage, når man går på barsel. Ens karriere bliver fremmet på så mange niveauer, og der er virkelig tale om personlig udvikling.

Hvis ikke vi hæver opfattelsen fra kun et smart buzzword til virkelig at være en af erhvervslivets værdier, så mister vi en væsentlig værdi som samfund. Det er virkelig centralt i det politiske – og det er det, som burde være værdipolitik. I dag opfatter mange værdipolitik som diskussionen om integration og udlændinge. Det er helt forfejlet, når vi har et så ensidigt fokus på området…

Ord har en betydning, og vi når væsentligt længere i den gode retning, når vi taler ordentligt både OM, TIL og MED hinanden.

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.