Dengang en fodboldkamp var ren hygge

Billede af en roligan klaphat
Billedkilde: http://mgg.dk/roligan/roligan.htm

Kan I huske 80’erne, hvor roligan-kulturen opstod som modtræk til Hooliganismen? Dengang tog alle fodboldfans fælles ansvar for, at vi godt kunne enes, også selvom vores modstandere vandt en fodboldkamp. Vi blev faktisk berømte på dette princip. Hvad gik galt?

Når man i går, mandag, ligefrem begynder at diskutere deling af data hos billetudstedende arenaer for at begrænse fans der har fået udelukkelse fra at få adgang til andre klubbers fanområder, så er der noget galt. Dels i at en klub overhovedet vil modtage en ballademager, men også i, at det overhovedet er nødvendigt at have en sortliste over folk, som har fået karantæne. Hver eneste ballademager er en for mange!

Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at en så positiv kultur er blevet invaderet af bøller uden man for længst har stoppet dette. Der må da være rigtig mange mennesker, som har fået sig nogle pletter på straffeattesterne, og man kan spørge sig selv hvor mange af sagerne, der er blevet afgjort med betingede domme, som man tidligere så det, når lastbilchauffører kunne miste kørekortet i spritsager. Dengang var man meget milde med konkrete frakendelser, fordi det kostede folk deres jobs.

Når man fra politisk side tyr til sortlister, så er der tale om en mangelfuld hovsa-løsning, for man kan spørge sig om man ikke også kan finde på at lave ballade til en koncert eller en messe, hvis man i forvejen kan finde på det til en fodboldkamp?

Foreslår jeg derved, at man helt konkret skal kunne udelukkes fra ALLE offentlige forsamlingsmuligheder, hvis man laver ballade et sted? Ja, det gør jeg faktisk.

Vi har alt for længe taget alt for let på dette, og det kom også helt konkret frem i fiktions-serien Dicte hvor den ene ballademager var børnehavepædagog. Dengang var det ren fiktion, men det burde egentlig have fået det til at rende koldt ned af ryggen hos ansvarlige politikere. Vil vi overdrage vores børn til en pædagog, som i fritiden drømmer om at tæve andre ‘gule og blå’ for nu at bruge et fodboldudtryk?

Der er mange perspektiver i dette, og en ændring er indrømmet vidtrækkende, men det ER på tide, at vi genskaber den gode stemning i fodboldens verden, og hvis klubberne har brug for hjælp til helt konkret at standse konflikterne, så mener jeg politikerne burde lytte til klubberne, så dette vanvid kan stoppes!

Rigtig god dag til alle bloggens læsere.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.