Livet er for kort til dårlige bøger

Hvis du også er glad for, at læse, så kender du sikkert devisen ‘livet er for kort til dårlige bøger.’ Det var i hvert fald mit udgangspunkt, da jeg startede min blog med boganmeldelser ovre på Blogger. Jeg ville nemlig gerne dele de oplevelser, jeg fik gennem læsning af mange forskellige bøger.

Det er blevet til ganske mange anmeldelser på de snart 7 år, siden jeg startede bloggen derovre i maj 2011. 🙂

Lad det være sagt med det samme: jeg HADEDE at læse bøger da jeg var ung. Særligt den der tvangstanke med, at når man stillede et spørgsmål, så fik man at vide, at man ‘bare lige skulle læse denne eller hin bog’… Jeg havde rigeligt at gøre med at læse studiebøger, og vi var i forvejen blevet fodret til kvalmepunktet med Molières og andre franske forfatteres værker i skolen. Den slags skoletræthed er virkelig en alvorlig ting.

Hvorfor skriver jeg så det SÅ direkte?

Simpelthen fordi jeg mener det er vigtigt, at huske, at kærlighed til bøger opstår, når vi har LYST til at læse gode bøger. Man kan ikke fremtvinge denne kærlighed. Faktisk er det lige omvendt. Jo mere man presser på, jo større bliver modtrykket – og det tager tid at komme sig over.

Jeg ville i dag ikke undvære en eneste af de bøger, jeg har gemt. Men jeg er dog heller ikke fanatiker. En bog om et it-program kan sagtens ryge direkte i skraldespanden når den er forældet. Når end ikke genbrugsbutikker vil tage imod bøger, så er det sådan set kun papir. Mens vi havde brændeovn kunne den også bruges til optænding – og det ved jeg godt, at nogle nærmest opfatter som helligbrøde. Der ER dog forskel på, at brænde bøger offentligt og så, at man ganske privat afbrænder et enkelt eksemplar, som ikke længere skal bruges, så ingen grund til at blive hysteriske…

En bog der ikke bliver læst er nemlig præcis kun det – papir i en indpakning, den såkaldte indbinding. 🙂

Jeg fik faktisk mit første “almindelige” fuldtidsjob i en boghandel, dengang bibelselskabet havde sin egen boghandel. Jeg fik netop jobbet, fordi jeg dengang bl.a. havde læst hele bibelen – fra ende til anden gennem flere års studier mens jeg var involveret ifm en amerikansk sekt, nærmere kendt som Armstrongismen… Det har jeg så også skrevet både en engelsk og dansk blog om. Denne vedligeholdes ikke længere, da jeg for længst er kommet videre. Blot en slags baggrundsbeskrivelse af hvordan jeg har det med bøger.

Som faste læsere vil have gættet, så er jeg typen, som går 100% ind i tingene. Typisk væddere hvis du leger lidt med stjernetegn… 🙂

Hvis du mangler en bog som gave til en fødselsdag eller andet, så kan jeg varmt anbefale dig, at bruge Saxo. De tilbyder både ‘almindelige’ bøger, e-bøger og lydbøger, så der er lidt for enhver smag.

God dag herfra til alle. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.