Netværkshastigheder

Jeg kan lejlighedsvis godt more mig en smule over hvor hurtigt vi alle har tilpasset os megabit-hastigheder. Da jeg for år tilbage begyndte at opdatere virusprogram via BBS (Bulletin Board System) kunne man, hvis man var heldig, finde en server som kørte 30kb/s imod ellers 14,4. Dengang kunne en fil på et par megabyte tage en evighed – set med dagens hastigheder.

Nu sidder folk og bliver voldsomt skuffede hvis ikke de får den fulde hastighed på deres bredbåndsforbindelse. Det har sine årsager.

Prøv at overføre 200 Gb data via USB til en ekstern harddisk. Det tager evigheder, også selvom der gives nogle imaginære grænser som fortæller, at det skulle gå så og så stærkt med USB 2.0… Der er jo en fejlkorrektion at tage hensyn til når det samme gøres trådløst. Alle datapakker skal jo bekræftes, og det skal du faktisk være glad for. Det sikrer nemlig, at det der skrives det nye sted er IDENTISK med det der skrives FRA…

On-demand har fået en helt ny betydning. Vi VIL have det bedste, det hurtigste – og glemmer hvad der er det nemmeste…

Hvis du nu konkret skal flytte de 200Gb til din eksterne harddisk kunne du jo sagtens leve med at gøre det ved at sætte den til at overføre om aftenen når du går ind og ser 22 Nyhederne før du går til køjs, ikke sandt?

Ved store datamængder kan du også, med fordel, drage nytte af at smide et kabel i din computer. Her har jeg f.eks. en harddisk som er til rådighed trådløst fordi den er forbundet med en trådløs router. Men forbindelsen fra harddisken til routeren er kabel-baseret. Så ville du nærme dig de 100 megabit ved at forbinde din computer med et kabel.

Men du kan også skifte din router, ifølge EdbPriser.dk til en lille tusse og få op til 900mb/s. Så det er et spørgsmål om BEHOV og hvor meget du vil ofre på dine projekter.

Når du kan streame YouTube videoer uden de hakker, når du kan overføre de filer du ønsker at vedhæfte, og alt ellers kører ganske fint, så er min anbefaling at glæde sig over hvor langt vi er kommet. Det er korrekt, at hvis budgettet er ubegrænset kan du få alt hvad du lyster. Men har du reelt brug for det?

Det vil give et nyt perspektiv på folks netværk. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.