Når du vil starte en ny blog – del 3

Nu hvor du har installeret din software (WordPress), justeret indstillingerne, og skrevet de første indlæg, så er du godt på vej til at blive blogger. Nu kommer vi så til den måde du kan annoncere dine artikler på, og her vil de sociale medier hjælpe dig et godt stykke hen ad vejen.

Der er flere sociale medier at vælge imellem. Mange bruger Facebook, og personligt bruger jeg særligt Twitter og Google+ til at annoncere mine artikler. Jeg har som link i min Instagram-profil valgt at sætte linket til denne blog du læser lige nu, men derovre gør jeg ikke ret tit reklame for denne blog. Det skyldes dels, at det er en anden målgruppe, og jeg derovre har gjort mere ud af bl.a. at tage fotos af de talrige indlæg fra tweets til bl.a. Presselogen og BesserwisserneTV2 News. Min Instagram blev egentlig startet op da børnene og jeg var ovre på Hotel Legoland. Da børnene fortalte om Instagram tænkte jeg, at det måtte prøves. Derfor vil du også på min profil kunne se, at det starter med fotos fra dette ophold i Legoland i Billund.

Når der skrives nye indlæg, så smider jeg link til artiklen på Google+ ud fra den logiske betragtning, at G+ er ejet af Google, og da Google er verdens største – og mest brugte – søgemaskine, så vil det være galimatias ikke at bruge G+.

Jeg smider så også en kort tekst på Twitter, f.eks. i stil med denne:

Skærmdump fra en annoncering på Twitter af en ny artikel på bloggen

 

 

 

 

For min egen del er min blog meget bredspektret, og emnerne kan være om næsten alt mellem himmel og jord. Du har måske et helt specielt tema, og uanset om dette er mode, fluefiskeri, bryllupsplanlægning eller noget helt andet, så er ALT muligt – bare du husker at bruge de sociale medier på at dele dine tanker.

Husk endelig at synes godt om andres retweets, og giv lejlighedsvis udtryk for din taknemlighed for at folk retweeter. Så er der nemlig håb om, at succesen gentager sig. 🙂

Lad det være sagt med det samme. Nogle vil bare provokere, og i sådanne tilfælde kan det ikke betale sig at diskutere. En blokering kan være genvejen forbi alle de værste trolls, og det kan godt anbefales, så du undgår at tabe pusten mens du lærer at bruge de sociale medier.

God arbejdslyst. I morgen får du den næstsidste del af denne mini-serie om at starte en ny blog med det du skal være særligt opmærksom på for at skabe buzz omkring din egen blog.

Rigtig god dag herfra til alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.