Knæk cancer kampagnen

De fleste er efterhånden opmærksom på Knæk cancer kampagnen som TV2 kører lige p.t. Der er mange som allerede har bedt om at man deler diverse statusopdateringer på Facebook om samme emne.

Beklager, men det går lidt for tæt på homebase for mit vedkommende lige nu. Med en mor som p.t. kæmper med sygdommen, en moster som gik bort i en alt for ung alder, en kammerat som døde af en hjertefejl og flere andre venner som er gået bort af andre årsager, så må jeg erkende, at emnet sygdom ikke ligefrem det der står øverst på favoritlisten. Jeg er naturligvis glad for søsteren overlevede lymfekræft, og jeg støtter også forskningen via donationer m.v., så misforstå mig ikke. Kræftens Bekæmpelse, og andre medicinske studier er VIGTIGE.

Men vi løser altså ikke verdens problemer ved at dele en status på et socialt medie som Facebook.

Ved godt det lyder lidt hårdt, for nogle tror de gør en stor indsats ved at dele disse statusopdateringer, og det kan jo ej heller skade.

Mit argument er dog klart: vi skal diskutere sundhed ud fra et nyt perspektiv. Vi må erkende, at nøglen til sundhed er en gåde. Selv læger må til at erkende, at enten kender de årsagerne eller også gør de ikke. Hvis de er ærlige mener jeg de bør ERKENDE, at vi ikke kender de egentlige årsager til sygdommenes opståen. Vi kan sagtens diskutere hvad der er luftbåren, og hvad der smitter via vand etc. Men de EGENTLIGE årsager er menneskeheden en gåde, fordi vi for længst har forladt meget af det som ellers har holdt menneskeheden i live i årtusinder.

Gå til en læge i Kina – eller andre steder i Østen. Du får ikke “bare” en recept på nogle piller. Du kan finde mange urter som direkte fra naturen har nogle helbredende egenskaber. Den slags kalder lægerne kvaksalveri og magi, eller sågar grimmere ord. Og vi, der ikke nødvendigvis har kundskaben til at modsige lægerne, må undre os over logikken. For hvorfor bliver flere bakterier end nogensinde før resistente hvis vi i forvejen kendte til resistens?

Vi må ikke misforstå lægevidenskaben. Det medgiver jeg. En sygdom som sukkersyge er allerede i bedring hos mange, og de teknologiske landevindinger er både SPÆNDENDE og OPMUNTRENDE. Ingen tvivl om, at vores fokus bør være på det der lykkes. Men samtidig kan vi ikke undgå, at bemærke, at der også er områder der bare ikke får nogen særlig stor fokusering.

I en tid hvor et par enkeltsager i forvejen får folk til at tvivle på om de vil donere deres organer fordi der sker et par “svipsere” i forhold til hjernedødskriteriet, så sker der en form for massehysteri. Nu skal alle holde op med at ryge, slik burde forbydes, diæter skal presses ind overalt –> og ingen spørger sig selv hvorfor vi fiser fra Herodes til Pilatus i jagten på evig undgom når ingen reelt kender NØGLEN til sundhed.

Hvis du HAR tænkt over flere af disse ting, så har du gjort mere end flertallet. 🙂

Vin er sundt – i rette mængder. Spørg vindyrkeren der går rundt og plejer sine vinstokke, og leverer en ordentlig flaske vin hvert år. Han/hun véd, at det er en naturlig vare. Men fordi nogle ikke kan styre deres alkoholforbrug så er vi allerede på vej til tanken: “Nå, der skal nok holdes fest!” når man køber 2 kasser vin fordi disse er på tilbud. KUNNE det tænkes, at vi skulle lære at finde det gode humør på nye måder? Ved at nyde livet og fokusere på de positive ting?

Jeg spørger bare, og håber denne lille causering har leveret lidt til eftertanke.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.