Presseetik i en internetalder

Det er et emne man kunne skrive alenlangt om, men jeg skal nok spare de lange beskrivelser, og komme direkte til emnet, for presseetik i en internetalder trænger til et kraftigt eftersyn. Senest har vi i sagen om den svenske journalist og raket-Madsen fået adskillige detaljer, som – for at sige det pænt – er mindre delikate hvis man vælger at se nyheder til enten morgen- eller aftenkaffen.

Jeg er klar over, der er forskel på hvor følsomme folk kan være, men jeg synes helt nøgternt vi bevæger os over almindelig anstændighed, når man går i så små detaljer som at frigive oplysninger om snitsår for at modvirke gasser, som kan få et lig til at komme til overfladen.

For at sige det ligeud: man leverer så mange detaljer, at man næsten KUNNE lave det perfekte mord, hvis man stykkede alle sager sammen, og det var vel næppe meningen, vel? 🙂

Man går i breaking mode over de mindste sager, og derved udvander man begrebet. Det var ej heller næppe intentionen med at opfinde et breaking-format, hvor man rydder hele kanalen, når det til sidst handler om ting, som har været behandlet i dagevis.

Dette udfald skal ikke ses som hverken nogen desavouering af de enkelte sager eller nogen irritation. Blot en betragtning om, at man godt må tænke sig om en ekstra gang før man leverer fyldstof til nyhedstimen – både den halve med landsdækkende nyt (som egentlig kun er på 22½ min pga reklame-blok), og den næste halve time med regionalnyt.

Hvad er dine tanker om nyhederne her i 2017? Har vi fået bedre nyheder efter TV2 er kommet til, eller har du også fået tanker om emnet efter denne artikel? Smid gerne en kommentar…

Rigtig god dag herfra til alle bloggens læsere. 🙂