Rationel tankegang

Vi har alle hørt om rationel tankegang. Nogle af os er også begyndt at handle rationelt, fordi vi bliver opmærksomme på hvilke fordele der er ved at reagere rationelt. Men engang imellem kan selv de bedste iblandt os falde igennem, og reagere irrationelt.

Fordelene ved rationel tankegang er indlysende:

  • Du reagerer på en måde som er passende i situationen
  • Du er lydhør over for de argumenter du bliver præsenteret for – uanset om du ender med at være enig eller ej
  • Du vil blive mere troværdig, og folk vil nemmere have tillid til dig
  • Du undgår de resultater som kommer ved at reagere irrationelt

Nu lyder det tit som om rationelle mennesker aldrig bliver vrede. Det ville være forkert, for hvis nogen træder på dine personlige grænser, så er det fair du reagerer. Det nytter ikke noget at blive en pudseklud for andres overtrædelser fordi du driver det rationelle ud på det overdrevne.

Det rationelle handler om at reagere på en passende, og velovervejet, måde. Du kommer væsentligt længere hvis du lærer at tænke rationelt og assertivt over tingene.

Når nogen forsøger at provokere dig, vil de blive langt mere overraskede når du ikke bider på krogen, men tværtimod vender handlingen imod folk selv.

Prøv det, og jeg kan love dig 2013 bliver et langt bedre år.

Derfor: Godt nytår til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.