Hvad blev der af ligestillingen i flere tv-serier?

Det er ganske tankevækkende hvor lidt ligestillingen er slået igennem i flere tv-serier. Landmand søger kærlighed har kørt i flere sæsoner, men der er aldrig kommet en parallel serie med titlen Bondekone søger kærlighed. Hvorfor mon?

Vi fejrede 8. marts kvindernes kampdag, og der blev talt ligestilling i flere sammenhænge – uden at nogen kom i tanke om tv-serierne. Det kan godt undre mig, for hvorfor er vi så låste i vores produktion af tv-serier som det ses her i Dannevang anno 2017?

Kanal 5 var noget mere fornyende med deres Kærlighed til mor, serien hvor børnene interviewede mænd for at finde den person de mente havde en chance hos deres mor, som skulle bo hos dem i et par dage for at teste potentialet af. Det var en virkelig god serie med et sjovt koncept, der blev testet af – og sikkert kommer igen.

Men DR og TV2 er altså så fastlåste i deres kønsmønstre, at de slet ikke formår at se muligheden for fornyelse i egne rækker. Hvad gik galt? Har man lukket sig så meget ind i vanetænkningen, at man kun gentager det som allerede virker i andre lande, fordansker det, og så kalder det en ny produktion?

Hvad er dine tanker om emnet? Smid gerne en kommentar. 🙂