WordPress tip – når et plugin ikke virker

Dagens inspiration er et tip i brugen af WordPress. Når et plugin ikke virker ordentligt mister du dit kontrolpanel – det såkaldte Dashboard. Jeg læste tippet for et par dage siden, og blev nu opmærksom på at dele dette med andre som også bruger WordPress til at blogge.

Med andre ord: hvis du går i gang med at installere plugins er det en god ide at installere dem enkeltvis. Tjek mellem hver tilføjelse, at du kan se selve bloggen, og log ind på dit kontrolpanel. “Admin” eller “Log ind”. Hvis ikke kontrolpanelet vises er der noget galt med det seneste plugin, og du skal derefter gå via dit FTP-program for at slette det senest installerede plugin. Du går ind i biblioteket, derefter wp-content, og derefter plugins. Du vil dernæst kunne se hvilke plugins du har installeret, og kan således slette det plugin der ikke virker.

Det er en af fordelene ved WordPress, at der holdes system i galskaben. I hvert fald hvis du installerer plugins via dit kontrolpanel, fordi WordPress automatisk bruger de rigtige biblioteker til at lægge tingene i.

En af ulemperne ved den frie udvikling af plugins er, at plugins ikke altid tager højde for nye versioner af WordPress. Nogle bloggere anbefaler faktisk at holde sig helt tilbage til WordPress 3.0.3 for at være sikker. Jeg har dog en anden anbefaling, for jeg har aldrig før haft problemer med de plugins jeg har valgt. Som regel er det nye plugins der ikke fungerer hvorimod plugins der først fungerer også gerne skulle fungere når du opdaterer din WordPress. Det er i hvert fald min erfaring gennem flere år med blogning.

Fortsat god weekend til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.