Spamrobotter kan høste specialkoder

Der var engang hvor et @ kunne erstattes med @ for ad denne vej at undgå, at ens offentliggjorte e-mail adresser landede i spammernes databaser. Den tid er ovre. Som så meget andet, bliver alt der var brugbart forsvar til forældet teknologi inden man ser sig om.

Det udfordrer os alle, for vi vil gerne have, at vores systemer er brugervenlige, uden vi behøver installere en masse omveje.

Samtidig er det irriterende, for den eneste grund til, det gøres er jo, at nogle åbenbart klikker på den slags mails. Det er jo derfor, der er penge i skidtet.

Så har man to valg: man kan enten gøre mailadressen til en grafik, eller man kan indsætte JavaScript for at løse problemet. Det første var i sin tid med til at forsinke den tid ens side var om at loade, men nu hvor alle har bredbånd, er dette ikke nogen hindring. [Jeg undskylder straks til de få, der endnu ikke har ordentligt bredbånd.] Det sidste er en blandt flere muligheder, og her skal man tænke sig grundigt om.

Jeg overvejer flere løsninger, for samtidig fandt jeg ud af, at mit webhotel til to af mine andre domæner har et fantastisk godt spamfilter. På den ene side godt fordi det advarer om karantæne, men da det samtidig lader selve filen komme igennem til indbakken, så er der lidt dobbeltarbejde med at sortere, hvorimod jeg med det eksisterende system kan filtrere mig ud af problematikken. Til det formål er Mozilla Thunderbird fantastisk! 🙂

Hvorfor skulle jeg f.eks. få en forespørgsel om noget, der relaterer sig til Facebook, når jeg ikke bruger Facebook mere? Jeg har heller ikke brug for tilbud om Viagra. Uden at prale så virker tingene som de skal, uden medicin. 🙂 Ligeså med at jeg skulle have vundet i et google-lotteri. Alt sammen forsøg på at snyde folk, der måtte være naive nok til at tro på den slags. Jeg forsøger at afhjælpe dette ved at sende samtlige spam-mails der kommer fra en gmail-konto videre til abuse-afdelingen hos Google, men er selvfølgelig klar over, at spammere sagtens kan vælge andre gratis services til at lokke informationer ud af folk.

Ingen kan kæmpe alle kampe, men husk nu endelig at være opmærksomme derude. Banken skriver ikke mails til jer, men derimod en besked i netbanken og/eller et fysisk brev. Det burde være nemt, at gennemskue svindelforsøgene, så vær nu lidt skarpe, kære venner.

God weekend herfra. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.