Når sport bliver til vold

Det er så synd, når sport bliver til vold. Både på og uden for banen. Sportsbegivenheder skulle gerne være glædelige begivenheder, hvor man kan nyde holdsport, samtidig med at konkurrencer har både vindere og tabere – og helst de gode af slagsen, når ens hold taber. Vi har senest ifm fodbold set voldsbegivenheder, og det er tragisk hver gang. Men desværre er det ikke længere kun ved fodboldkampe, at folks sind kommer i kog.

Det er sørgeligt, at det er blevet sådan, og særligt også, at politikere også risikerer overfald ved den slags begivenheder. Normalt roses vi for ‘good sportsmanship’, men noget er gået rivende galt…

Det bør vi kunne gøre bedre.

I de gode gamle dage fik vi etiketten ‘roligans’ i modsætning til hooligans, fordi vi formåede at holde en fest uanset om vi vandt eller tabte en kamp. Naturligvis var vi kede af, at tabe en kamp, men det var sammenholdet, som var det vigtige for tilskuerne – og det fik vi ros for.

Jeg ved godt, det lyder som en slidt kliché, men hvorfor skulle vi ikke kunne fortsætte den gode stil, og få ryddet op i de folk, som kan finde på at opføre sig grimt? Flertallet bør ikke være tavse tilskuere til den slags, men bør være garanter for, at vi genfinder den gode stil over alt.

God weekend herfra.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.