Spin søndag formiddag på DR2

Ganske som med serien Spiral (Engrenages), så er Spin (Les hommes de l’ombre) glimrende serier hvor sproget er fransk. Her i landet taler vi meget om at udvikle vores nation rent uddannelsesmæssigt, og her burde sprog spille en væsentlig rolle.

I stedet for genudsendelser ad nauseum af Huset på Christianshavn, som vel efterhånden findes som boks hos enhver familie med respekt for sig selv og vores kulturarv, så mangler man rent faktisk at møde det franske sprog på tv.

Nu ved jeg godt faste læsere tænker: “Ja, ja, bare fordi du har gået på den franske skole”… Du, kære læser, tager fejl.

Jeg ved bare, at for at man kan tilegne sig et sprog skal såvel intonation som accenter kunne genkendes. Hvis man slet ikke kan høre forskel på Queen’s English og så en arbejder fra Chelsea, så er det ikke sprogøre man er i besiddelse af. Hvis man derefter gerne vil blive god til sprog, skal der i hvert fald en væsentlig ekstra indsats til, for at blive dygtig…

God søndag til alle. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.