Landsbyen der ikke ville dø

Landbyen der ikke ville dø (Ørsted), der vises på TV2 burde vække til eftertanke i mange små byer. Heroppe i det vestsjællandske kan man lynhurtigt nævne Ruds Vedby, Gørlev, Høng og snart også Stenlille og Dianalund.

Helt uden at ville gentage diskussionen om kommunalreformen, så må vi stadig bare konstatere, at kampviljen og kamplysten er ved at ebbe ud i flere af byerne. Hovedgadernes lægges øde med Til leje eller Til salg i vinduerne.

Man forstår godt landsbyerne er nødlidende. Folk har ikke de samme penge mellem hænderne som før krisen, og faktum er i hvert fald, at de handler meget anderledes end tidligere. Dét forbrugsmønster er ganske naturlig, for nok er der kampagner om at støtte sin lokale brugs, men når denne skruer unaturligt højt op for priserne, så giver det sig selv, at folk føler sig en kende til grin.

I dét perspektiv er det derfor en sjov lille historie når man ser en lokalbefolkning, som netop har idealismen – og ikke kold kasse – som virkelyst for deres glæde ved at hjælpe andre.

Det er en sjov serie at følge. Hvad er dine tanker om Landsbyen der ikke ville dø?

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.