Tale er sølv – tavshed er guld

Nu hvor jeg lige er blevet færdig med bogen Ondskab af Sophia Evensen (om sin mor, Ruth Evensen og Faderhuset), må jeg erkende, at det ikke altid er lige sjovt at anmelde bøger. 🙂

Det er simpelthen så tankevækkende hvor grusomme folk kan være over for hinanden. Nogle gange føler man nærmest, at den sidste smule civilisation vi alle forventer af hinanden forsvinder når vi sammenligner os med dyr. For dyr – og særligt flokdyr – forstår at vise hensyn over for hinanden. Uden skelnen til egen vinding, så kommer deres familiemedlemmer først, hvis de kan gøre noget for sagen…

I dét lys, så er mennesket en del anderledes.

Tale er sølv – bogen er udkommet. Men til en vis grad er jeg i tvivl om missionen er lykkedes. For Sophia viser selv en del mørke sider, særligt i sine teologiske betragtninger hvor hun selv bevæger sig på en knivsæg… Ja, jeg fristes ligefrem til at sige, at hvis forlaget havde ville gøre hende en tjeneste, havde de sat hælen i, eller givet opgaven med at trykke bogen videre til et andet forlag.

Det er nemlig ikke altid kampen værd, og jeg skal lige sunde mig før jeg skriver anmeldelsen af bogen ovre på min blog med anmeldelser.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.