Debatten om alkolåse

Jeg forstår godt dem der vil bekæmpe spritbilismen med alkolåse – det er en nobel sag. Men debatten handler alt for lidt om konsekvens her i landet. Det lyder nogle gange som om det er ‘bedre’ at en person UDEN kørekort kører hvis personen med kørekort har sprut i blodet… Forkert! Har man råd til at drikke sig en pæl i øret, så har man også råd til en taxa. Sådan var devisen for 15 år siden.

I dag ‘tager folk chancen’ – til stor fare for alle de andre, der færdes i trafikken.

For slet ikke at tale om, at der snart er gået Anna Pihl i det hele. Anna hjalp i serien sin bror med at skjule første hændelse med langt større konsekvens til følge bagefter.

Når man så hører politikere være positive over for strafnedsættelse hvis folk går i behandling, så er kæden altså ved at hoppe af. Straffesystemet MÅ og SKAL håndhæves, hvis vi vil have et samfund hvor straffene virker både præventive (før) og konsekvente (bagefter).

Ingen tænker over straffen hvis de ser deres partner i seng med en anden – det kalder franskmændene jo crime pationel. 🙂

“Med Lov skal Land bygges” står der inde på Københavns Byret, og dét princip SKAL også være fundamentet for enhver diskussion om kriminalitet. Jeg vil sk*de på alle eksperterne der fortæller vidt og bredt om at vores system ikke virker, for vi har for længst konstateret, at det IKKE virker at skabe pædagogiske løsninger.

Det HAR været forsøgt de sidste 3 årtier. Dyre skiture til Norge, rejser til syden, pædagogiske events og rend mig i traditionerne. Det er på høje tid at sætte en ny dagsorden, og ingen partier kan sige sig frie for at have talt ALT for lidt om systemets fallit.

Det er ikke alene de unges skyld når de står foran en dommer, for mange af dem har, desværre, ikke fået den nødvendige oplæring i god opførsel, som kunne have givet dem en anden holdning til tingene. Og når unge bliver gamle ender de bare med at være gamle utilpassede mennesker som laver andre former for kriminalitet – og i værste fald er der rygmærker eller slips på dyret. Afhængig om det ender med en rocker eller en ny Stein Bagger…

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.