Den positive ånd

Lad os genfinde den positive ånd. Som mennesker i et samfund vi gerne skildrer som tolerant, åbent, iderigt og mulighedsskabende, er det på tide at vi genfinder den positive ånd. Det amerikanerne definerer som “the American dream”, og det vi må kalde “fremtidens Danmark.”

Jeg skrev i går på Facebook:

To any and all muslim friends: Eid mubarak
Til muslimske venner: Eid mubarak

Så er jeres madprøvelser overstået, og når I ønsker os andre god jul, hvorfor skulle vi så ikke også ønske jer god Eid fest? 🙂

En af kommentarerne var “Jeg har nu aldrig hørt en muslim sige god jul” – og det fortalte på sin vis en del om manges udgangspunkt. Ikke fordi personen på nogen måde har MENT noget negativt, er jeg sikker på. 🙂 Derimod fordi mange her i landet hellere vil fokusere på det der IKKE er lykkedes endnu.

Vi vil ALDRIG kunne skabe integration der fungerer hvis vi fokuserer på det dårlige. Derfor må vi alle holde op med at lede efter hullerne i osten. Hullerne kommer i enhver god ost, fordi en god ost er en levende organisme…

Vi må have større åbenhed for at integrationen nogensinde skal kunne lykkes. Det handler hverken om politik, økonomi eller erfaringer. Det handler, ganske enkelt, om at møde hinanden i øjenhøjde.

God weekend til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.