4. juli – en festdag i USA…

Som de fleste nok ved, så er 4. juli Uafhængighedsdagen i USA. Det er en stor festdag derovre. Nok farvet en smule af afsløringen for nylig af udspioneringen af os europæere. Man kan ikke helt fortænke befolkningen i at tænke, at der er alt for mange ting der rører sig under overfladen i deres land.

Flere myndigheder er opstået som del af terrorfrygten, og ‘uafhængigheden’ i disse myndigheder er ved at kaste USA ind i sit helt eget nye slaveri. Et slaveri hvor tingene foregår under radaren, og hvor enhver spørgen ind til selve problemet opfattes som en konspirationsteori i sig selv.

Ikke desto mindre er det vigtigt at spørge sig selv hvorfor vi mennesker ikke straks bliver rigtig gale i skralden når vi opdager at nogen overvåger os. Argumentationen lyder altid, at hvis du ikke gør noget forkert behøver du ikke frygte overvågning. Men alligevel vil selv en førsteårs-studerende på jurastudiet nok mene, at det i sig selv er betænkeligt hvis andre mixer vores baggrund ud fra DERES virkelighedsbillede.

Du kan omforme en hvilken som helst person til den værste bølle hvis alt tages ud af sin logiske sammenhæng.

Så mon ikke uafhængighedsdagen vækker andre tanker end bare den store fest? 🙂