Motivation og koncentration

“On Arturo Toscanini’s 80th birthday, someone asked his son, Walter, what his father ranked as his most important achievement. The son replied, ‘for him there can be no such thing. Whatever he happens to be doing at the moment is the biggest thing in his life – whether it is conducting a symphony or peeling an orange.'” [Oversat: “På Arturo Toscaninis 80 års fødselsdag var der en der spurgte hans søn, Walter, hvad hans far vurderede som sin vigtigste handling. Sønnen svarede: ‘Det begreb findes ikke. Uanset hvad han gør i øjeblikket, er dét den vigtigste ting i hans liv – om det så er at dirigere en symfoni eller pille skallen af en appelsin.'”] (Ardis Whitman, 1905-1990, forfatter og foredragsholder)

Piet Hein blev citeret for at have sagt: “Hvad du end gør, gør det fuldt og helt – ej stykkevis og delt”

Det er et meget vigtigt princip, for vi har en tendens til at “jabbe” nogle ting igennem alene fordi det er rutineprægede opgaver. Hvis ikke vi passer meget på ender alt med at virke som en lang rutine. Så køres der bevidstløst videre dag efter dag. Passionen forsvinder, energien går fløjten så vi – inden vi kommer videre – ender med at være temmeligt umotiverede.

Derfor:

  • find motivation og glæde ved alle opgaver – jo mindre du keder dig, jo mere kan du motivere dine omgivelser
  • solen skinner også på en grå dag – vi glemmer ofte at se bag rutinen
  • lær nyt og bliv glad for nye udfordringer – læs om nødvendigt bøger om at genfinde passionen eller læs en bog som f.eks. “Find din passion” skrevet af Pernille Melsted
  • vær fuldt og helt til stede – uanset om det er når aftensmaden skal tilberedes eller badeværelset skal gøres rent

Skal løbende vedligeholdes
Denne type energi, motivation og passion skal løbende vedligeholdes. Hvis du kun læser den anbefalede bog og derefter sætter dig på den flade, er det fuldstændig formålsløst. Processen bør gentages, og det kan være en god idé at bladre enkelte afsnit igennem hvis pludselig du fornemmer at du falder tilbage til gamle vaner.

Held og lykke. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.