Gensynsglæde er dobbelt glæde

Flere blandt læserne kender sikkert godt det at vi nogle gange leder efter personer vi ikke har talt med længe. I nogle tilfælde får vi intet svar, selv når vi retter henvendelse via f.eks. Facebook. Det gjaldt f.eks. den pige jeg har gået i skole med, og som jeg faktisk dansede med for første gang til en skolefest. Hende om det. Hun har sikkert sin baggrund for ikke at svare. Jeg har gjort mit, og kan ikke gøre mere.

Men dobbelt så glædeligt ER så helt bestemt når det lykkes. Når man, selv efter næsten halvandet årti, genfinder en person som så har skiftet navn i mellemtiden, men som man har haft nogle rigtigt sjove minder sammen med. Og man så finder ud af, at man faktisk fortsætter tråden lige dér hvor den blev sluppet sidst. Vi mennesker er utrolige på mange måder, for vi kan genkalde os hukommelse på tværs af flere år på ganske få sekunder.

Prøv det med en computer. En database skal være endog meget optimeret for at kunne gøre noget der bare ligner, og for dem af os som elsker nørderi med computere vil vi også vide, at søgningen skal være endog meget præcis for at projektet skal lykkes. Så kan folk tale nok så meget fuzzy logic m.v. Menneskets hjerne er fantastisk.

Til dem som kender gensynsglæde kommer der lige lidt musik til indlægget:

Glædelig jul til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.