Styrk hjernen – på den sjove måde…

Der var forleden en bemærkning på nyhederne omkring det at holde sin hjerne i gang, som jeg fandt ganske fascinerende. Det handlede om, at folk som holdt sig i gang – enten med bøger eller ny viden – var mindre udsatte for demens og andre lignende sygdomme. Det virker jo såre logisk, når man tænker på, at hjernen egentlig fungerer som en muskel. Jo mere vi udfordrer os selv, jo bedre holder vi os i gang.

Det sætter tingene i perspektiv. Når vi løser kryds & tværs, sudoku og andre mind games, så giver vi os selv de små sjove udfordringer i hverdagen, som kan give hjernen den stimulation den har brug for.

Man kan sige, vores krop fungerer på en dobbelt måde. Vi kan synes, vi har lyst til at slappe af, men hjernen har det – som bekendt – med at få os til at tænke både i øst og i vest, når vi slapper af. Vi kan være fysisk trætte, men hjernen er på arbejde hele døgnet, hele livet – også når vi sover. Det er derfor vi drømmer.

Jeg læser rigtig mange bøger, hvilke faste læsere sikkert ved, hvis I også følger med ovre på bloggen med boganmeldelser. Det er rigtig sjovt, for efterhånden som jeg er stødt på nye forfattere og nye emner, så udvider horisonten sig. Det er nærmest selvforstærkende, at nysgerrigheden øges, efterhånden som vi giver plads for nye tanker og ideer.

Jeg skrev i går formiddag et tweet om fokus, som netop også skulle motivere til, at hele vores fokus bliver mere positivt. Jeg skrev disse ord:

Alt handler om perspektiv:
Hvis du higer og søger det negative, ender alt sort
Hvis du derimod prøver det gode, fokuserer du muligheder

Jeg har nemlig fundet ud af noget ganske lærerigt med de bøger jeg senest har kigget på. Hele vores fokus på livet har en væsentlig indvirkning på de resultater vi opnår. Det har jeg naturligvis vidst længe, for jeg har grundlæggende altid været ‘en stor glad bamse’, som jeg selv kalder det.

Alligevel er bekræftelsen af, at udsynet virker været lærerigt, for så er det ikke ‘kun’ en teori eller en ide, men rent faktisk også noget som indvirker på hele systemet.

Derfor lyder mit råd her op til weekenden: grib et ugeblad, dyrk en kryds & tværs eller en Sudoku. Det er en god måde at ‘spilde’ tiden for pendlere, og hvorfor ikke medvirke til at blive sundere både på kort og langt sigt?

Rigtig god weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.