Kalundborg-Århus – Hurtigfærgen stoppede

Der har i Kalundborgs lokale avis, Nordvestnyt, været en livlig debat om hurtigfærgen, Dolphin Jets. Det fik mig op af stolen med dette læserbrev der nu er afsendt til redaktionen:

Hurtigfærger og måger
Når Per Hammelgaard fredag den 17/8 taler om vores by som værende “et oldekolle for de, som ikke slap væk i tide”, og Susanne Ladefoged lørdag den 18/8 taler om misinformation, samtidig med at Hans Petersen taler om en farce med hele Dolphin Jets situationen, så fristes jeg op af stolen.

Ikke alene vil det være til gavn for byen (og havnen) at en standardtilladelse er på plads, men det giver samtidig heller ikke mening for nogen af os. Jeg bor og arbejder i byen, og må konstatere, at hurtigfærgen sejlede LANGSOMMERE end den nuværende almindelige forbindelse, og IKKE kunne høres. Faktisk opdagede man kun, at hurtigfærgen lå til kaj hvis man var ude for at ryge eller på anden vis tilfældigt blev opmærksom på den.

Når fru Ladefoged således afviser et ansvar, så er der tale om det englænderne kalder en “sin of ommission” – synd ved at undlade at gøre noget. Ingen roste nemlig nogensinde hurtigfærgen for at den TOG hensyn i perioden den sejlede. Ingen har bemærket, at der for år tilbage HAR været hurtigfærger i byen. Alle talte om miljøhensyn, og hér må jeg erkende, at kæden hopper helt af…

For skal vi tale miljø kunne vi virkelig tale støj hvis vi tog mågerne på Meredins tag og/eller måger i midtbyen i betragtning. Når en måge skræpper, så kommer hele koret. At jeg personligt gerne så skidtet skudt skal jeg næppe gøre opmærksom på, for så er jeg jo en skide dyrehader, også selvom enhver der kender mig ved at jeg er vild med hunde, og efterhånden også katte nu hvor mange i bekendtskabskredsen har en del søde af slagsen.

Men at hurtigfærgen indstillede driften er et klassisk eksempel på hvorfor man ikke altid har gavn af miljøbevægelser. Når der ikke VAR nogen grund til indvendinger, så er det totalt værdiløst at visse automatisk har høringsret her i samfundet. Lad mig i den forbindelse gøre opmærksom på, at der normalt er visse distancer man skal være inden for for at få høringsret – undtagen Naturfredsningsforeningen, der nærmest pr. definition har “særlig ret” til at komme med deres ekspertise.

Det må i sandhed fryde den nuværende sejlads at Dolphin ikke sejler mere. Dem som måtte være medlem af Naturfredningsforeningen kan jo så overveje om de ønsker at fortsætte dét medlemskab, for hvis det er miljøsagen de tjener melder jeg i hvert fald hus forbi. Der var intet at udsætte på hurtigfærgen, og det synes jeg fortjener at blive nævnt.

Kan det virkelig være rigtigt, at man skal starte en ny borgerliste for at melde ud at vi ønsker erhvervsFREMME? Drop hykleriet, og lad os få realiteterne på bordet, og vil de ansvarlige så begynde at erkende det medansvar de har frem for at fordreje sagen under påskud af misinformation. Det er min ærlige mening til fru Ladefogeds påstande.

Mon ikke det skaber lidt debat? Måger er fredede, og fair nok. Hvad mange bare glemmer er hvorledes de terroriserer alt andet dyreliv, men det er vel bare Kammerat Napoleon-princippet, at “nogle er mere lige end andre”?

Fortsat god søndag til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.