25 år med Tetris

Det var meget interessant natten til torsdag at se en udsendelse på Viasat History som netop handlede om det verdensberømte spil Tetris. Du kan bl.a. læse om Tetris på WikiPedia ved at klikke hér: http://da.wikipedia.org/wiki/Tetris.

Tetris er, ganske som PacMan, en absolut klassiker. Der er tale om et meget enkelt spil — grafisk betragtet. Men altså absolut vanedannende når det gælder om at holde sig væk fra toppen ved at få samlet linjerne så der kommer plads til flere faldende brikker.

Spillet var historisk interessant fordi det også fortalte en del om hele det russiske system. Politisk var kommunisterne slet ikke gearet til at håndtere den verdensberømmelse som programmet endte med at få. Der var kamp om markedsandele mellem Atari og Nintendo, og Mirrorsoft og mange andre edb-firmaer blev nævnt.

Det er sjovt at tænke over, at et spil som blev udviklet så tidligt som juni 1984 faktisk kan være super-populært et kvart århundrede senere. Det er noget af det, som har gjort Tetris så absolut unikt. Der er næppe ret mange her på planeten som ikke har spillet Tetris under en eller anden form.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.