Sænkning af belysningen på vore veje

Nyheden om at Næstved kommune nu sænker belysningen på vejene vil stensikkert inspirere andre kommuner. Hidtil har blandt andet Ny Sorø kommune foretaget lignende indgreb da de slukkede for strømmen på sideveje til hovedvejen i Ruds Vedby mellem kl. 2 og 5. Folk der skulle tidligt op om morgenen for at lufte deres hund kunne således vælge at gå med pandelampe for at undgå fald på de i forvejen ujævne veje flere steder. Flere steder i selve Sorø var det i øvrigt AL belysning der blev slukket…

Nu har ideen spredt sig, og flere begynder nu at tænke på at sænke driftsudgifterne.

Jeg kunne godt tænke mig at se om ikke dette vil vise sig at påvirke kriminalitetsstatistikken, og mon ikke det var på sin plads i stedet at spare på prestigeprojekterne? De mange steder hvor der blev bygget nye flotte super-rådhuse har jo kunne finansiere adskillige årtiers strøm på vejene. For ikke at tale om vindmøller. Kommunerne KUNNE jo vælge at etablere egen strømforsyning til vejene.

Nye tanker er jo ikke ligefrem det vi forbinder med kommunal administration, og det er der en god grund til. Folkene i kommunerne tænker åbenbart mere på egen fremtid end på at servicere borgerne ordentligt. Det ses jo af de mange steder hvor kommunerne nu forsøger at overdrage sideveje til private grundejerforeninger så DE nu kan komme til at hæfte for vedligeholdelsen.

Der mangler et samlet overblik over tingene, og hvis vi nogensinde skal få rigtig gang i hjulene er der bestemt noget i toppen der trænger til at blive skiftet ud. Husk det ved næste kommunalvalg – uanset hvor du bor… 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.