Restaurant Jasmin på Skovriderkroen

Det er sørgeligt for Restaurant Jasmin på Skovriderkroen at en tydeligt uforskammet madanmelder får lov til at ødelægge deres ry. Berlingske har godt nok ifølge artiklen “Sådan tackler Berlingske pinlig anmeldersag” taget visse konsekvenser af sagen. Men det stopper jo ikke dér.

Når en tjener, ganske korrekt, spørger til sønnens alder, så er det bestemt ikke i orden at madanmelder Søren Frank nikker ja til spørgsmålet om hans søn, der kun var 17½, var 18. Rent faktisk er der bevillingsmæssige aspekter i dette, og den slags regler BURDE en professionel madanmelder som Søren Frank kende. Min dejlige hustru, der ikke har arbejdet i madbranchen i over 13 år, kendte såmænd også udskænkningsalderen, og sammenligningen med salg af øl i butikker har intet med den sag at gøre.

Underligt nok har AOK også to vidt forskellige anmeldelser af restauranten på sin hjemmeside:

  1. Fritureorgie på Skovriderkroen når bunden
  2. Jasmin i Skovriderkroen

Du har stensikkert allerede gættet, at den første anmeldelse er skrevet af, lige præcis, Søren Frank.

Hvis Søren Frank har et kompleks over for mad kan han jo nøjes med at besøge fine dining i stedet for at skulle nedgøre mad lavet på klassisk kinesisk maner. Voluminøse ord som “fritureorgie” tror jeg i forvejen danskerne kan finde nede på den lokale grill hvor en halv grillkylling smides ned i den slags – det er i hvert fald det billede jeg får når ordet “fritureorgie” bruges…

Mest irriterende er, at madanmelder Søren Frank også med sin adfærd ødelægger det ellers troværdige TV3-program hvor han sammen med mesterkokken Bo Bech (der tidligere kørte Paustian, og også kendes fra Med kniven for struben)… Søren Frank er offer for egen tro på at kunne gå på vandet, og det ses ofte hos folk der får medieeksponering i det omfang Søren Frank så altså ikke kan styre.

For min egen del var det nok restauranten MASH jeg ville prøve, men det er nu engang fordi jeg smaddergodt kan lide en rigtig god bøf.


En anmelders rolle er at beskrive tingene objektivt og konstruktivt, og når jeg anmelder bøger er det altid ud fra et konstruktivt sigte, og jeg har sågar tilbudt spirende forfattere, at de kan få konstruktiv feedback FØR udgivelsen hvis de ønsker det. En anmelder kan sagtens give kritik uden selv at få jeg-ved-bedre-end-alle-andre fornemmelser. Det handler om at give en vurdering som folk kan bruge til netop at træffe et VALG. Dette gælder lige så vel bøger som mad…

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.