Danske domæner – kæmpe vækst

Det er ganske morsomt at kigge på antallet af danske domæner, for der er sket en kæmpe vækst. Det bedste sted at hente disse data er naturligvis hos DK-Hostmaster, som har denne grafik på deres hjemmeside:


Grafik over danske domæner fra 1997-2010
Grafisk oversigt over danske domæner fra 1997-2010. Kilde: DK-Hostmaster

En vækst fra 41.259 domæner i 1997 til 1.095.384 er på 2554,9%. Med andre ord er der i dag 26 gange så mange domæner her i landet i forhold til for 14 år siden. Som det ses af grafikken skete der næsten en fordobling i årene 1997-98, 1998-99 og 1999-2000. Allerede i år 2000 var der seks gange så mange domæner som tre år før, i 1997.

Der er sket meget på de 14 år statistikken viser. 🙂

Jeg husker tydeligt da jeg første gang blev tilmeldt et webdesign-kursus hvor den dygtige Cyril Malka var underviser på holdet. Han lærte os meget om kode der validerede, og skabte en spirende interesse for et område der var helt nyt på det tidspunkt – i hvert fald for mig.

Nogle gange er det helt fortvivlende at se gamle designs fra The Way Back Machine der kan findes via www.archive.org:

Designet i 2002 så sådan her ud:


Screenshot af Blunck.dk fra 2002
Sådan så domænet ud i 2002 iflg. The WayBack Machine

Designet så således ud i 2005:


Sådan så domænet ud i 2005 iflg. The WayBack Machine
Sådan så domænet ud i 2005 iflg. The WayBack Machine

Sidst i 2008 begyndte domænet at have næsten det udseende det har i dag:


Sådan så domænet ud i 2008 iflg. The WayBack Machine
Sådan så domænet ud i 2008 iflg. The WayBack Machine

Det fortvivlende ligger ikke i at et domæne udvikler sig, men nærmere hvordan jeg så på design dengang i forhold til nu. Jeg har for længst erkendt, at jeg ikke dur til at nørkle med småkoder – det er for besværligt. Men samtidig er hele processen med farvevalg noget som ikke ligger lige til højrebenet, og så er det bedre at lade andre om den slags. Alle kan i dag lave statiske sider med WordPress, som indeholder de fordele, at du på få minutter kan ændre menuer over hele dit domæne ved at rette ét sted frem for at skulle ind og lege med CSS m.v.

Til gengæld er det så en god ting at kunne når der er noget i et WordPress-tema, der driller. Ud fra det perspektiv har hele lærdommen været særdeles positiv, fordi jeg netop KAN forstå koderne i PHP, CSS og HTML.

Men et sjovt lille tilbageblik på historien for familiedomænet blunck.dk, synes jeg selv.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.