Interessekonflikter

Der kan opstå interessekonflikter mange steder. Både privat, på jobbet, i vennekredsen osv. Det er ikke altid sjovt at være midt i sådanne interessekonflikter, men måden vi håndterer den slags problemer på kan fortælle meget om os som mennesker.

Hvordan håndterer du interessekonflikter?
Er du loyal over for dine kolleger, eller har du rundsave på albuerne? Er du typen som hører begge sider af en sag, FØR du beslutter dig, eller lader du den der først fortæller dig om en sag være rettesnoren for din vurdering?

Det er meget vigtigt at være opmærksom på egen habilitet. I mange sammenhænge kan der ifalde ansvar — f.eks. hvis du sidder i en bestyrelse og varetager en handling som direkte eller indirekte kan siges, at være modsatrettet den opgave du bestrider i f.eks. et politisk udvalg.

Så pas på interessekonflikter, og stå ved dine holdninger. Hvis du sørger for god etik og moral vil folk respektere dig, selv når de måtte være delvist uenige med dig… 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.