Interessekonflikter

Der kan opstå interessekonflikter mange steder. Både privat, på jobbet, i vennekredsen osv. Det er ikke altid sjovt at være midt i sådanne interessekonflikter, men måden vi håndterer den slags problemer på kan fortælle meget om os som mennesker.

Hvordan håndterer du interessekonflikter?
Er du loyal over for dine kolleger, eller har du rundsave på albuerne? Er du typen som hører begge sider af en sag, FØR du beslutter dig, eller lader du den der først fortæller dig om en sag være rettesnoren for din vurdering?

Det er meget vigtigt at være opmærksom på egen habilitet. I mange sammenhænge kan der ifalde ansvar — f.eks. hvis du sidder i en bestyrelse og varetager en handling som direkte eller indirekte kan siges, at være modsatrettet den opgave du bestrider i f.eks. et politisk udvalg.

Så pas på interessekonflikter, og stå ved dine holdninger. Hvis du sørger for god etik og moral vil folk respektere dig, selv når de måtte være delvist uenige med dig… 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.