99 år siden Frederik VIII findes død

I dag er det 99 år siden “Frederik VIII findes død om aftenen på et gadehjørne i Hamborg. Det varer nogle timer, inden det går op for de tililende, at det er kongen af Danmark. Han gravsættes i Roskilde Domkirke. Frederik VIII efterfølges af sin søn Christian X” (kilde: http://da.wikipedia.org/wiki/14._maj.

Alle der kender Hamborg kunne sagtens få den tanke som mange rygter har gået på lige siden, men faktisk kan du på Wikipedia læse følgende:

I de sidste år var Kongens helbred svækket af en hjertesygdom, og under et ophold i Hamborg blev Frederik den 8. fundet død om aftenen den 14. maj 1912 efter en uledsaget udflugt i byen. Da man om morgenen ikke fandt ham på hans værelse, startede man en diskret eftersøgning, og man fandt ud af, at liget af en velklædt ukendt herre var blevet indleveret på byens lighus lidt før midnat. Da man fik adgang dertil, fandt man lig nr. 133. Det viste sig at være Kongen. Han blev transporteret tilbage til hotellet, og man udsendte en meddelelse om, at kongen var død under en aftentur i byen. Frederik den 8. blev efterfulgt af sin søn Christian X. Han blev gravsat i Roskilde Domkirke.
I mange år gik der hårdnakkede rygter om, at Kongen i virkeligheden skulle være død på et bordel. Kongens høje alder og ringe helbred, samt det faktum, at Kongen døde blot et kvarter efter at have forladt sit hotel giver imidlertid al grund til at antage, at disse var uden hold i virkeligheden.


Det er i øvrigt også fruens søster, Bettina Hansens, 30 års fødselsdag. Hun og ungerne ønsker derfor tillykke med den runde dag. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.