Googles bud på din næste bærbare pc?

Google er kommet med et spændende bud på en bærbar, som du kan læse mere om herfra: http://www.computerworld.dk/art/115790?page=1. Der er tale om en lille smart maskine hvor der faktisk er gjort op med vanetænkningen ifølge anmeldelsen på ComputerWorld. F.eks. er Caps Lock-tasten erstattet med en søgetast, ligesom der ikke er nogen harddisk. Det vil de fleste it-nørder straks kunne se fornuften i, for hvad er det nu lige som oftest går hurtigst i stykker? Det er netop harddisken som er følsom hvis du taber eller ryster din bærbare computer.

Ældre borgere vil nok mene at man ikke taber sådan en dyr maskine, men slitagen øges kraftigt allerede ved små rystelser – og det er et velkendt problem med bærbare maskiner. Fornuften i at se tastaturet i et nyt perspektiv er fornuftig, ganske som næsten ingen i dag tænker over, at mange producenter har en funktionstast (Fn) som på Lenovo og Packard Bell-maskiner. Ligeledes er Windows-tasten også blevet en fast bestanddel af computertastaturet.

Det anbefales naturligvis at læse ComputerWorlds anmeldelse af maskinen, men lad det allerede være sagt, at boot-tiden på knap 20 sekunder er yderst imponerende. CR-48 skal nok få et fornuftigt marked iblandt de forretningsfolk som vil have praktiske løsninger, og som har mobilt bredbånd der kan sikre fornuftig tilgang til egne data. I tilfælde hvor internettet ikke er til rådighed kunne jeg også forestille mig en USB-nøgle kunne bruges.

Det er i hvert fald en maskine jeg vil kigge nærmere på når den kommer på markedet til efteråret. 🙂

Hvad er dine tanker om de bærbare maskiner? Skriv gerne en kommentar.

God weekend til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.