Burgerens 60 års jubilæum

Jeg troede knap mine øjne da jeg læste, at det faktisk er 60 år siden, at burgeren dukkede op herhjemme. Du kan læse om det på DR’s hjemmeside herfra: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2009/05/25/114545.htm.

Jeg husker stadig, at vores mor jagtede noget bestik første gang hun satte sine ben i en burgerbar. Selvom bøfsandwichen længe havde været en fast bestanddel i Restaurant Kolde Tæer (pølsevognen), så havde jeg ikke forestillet mig, at den rent faktisk havde eksisteret helt så længe….

Forleden så vi faktisk et program på DR hvor der var et klip fra en ernæringsekspert som sagde, at en burger indeholdt alle bestanddele i en god frokost — og måske var sundere end en “almindelig” madpakke. Jeg var helt forbavset, men kom så straks i tanke om, at jeg faktisk mener at erindre at burgere på MacDonald’s smagte BEDRE for år tilbage. Det kan godt være, at PRISEN ikke er steget på deres varer i flere år, men kvaliteten er til gengæld faldet VOLDSOMT.

Vi rejser jo engang imellem rundt, og vi erindrer tydeligt, at der er forskel på en burger i Tyskland, i Frankrig og så i Danmark — uanset hvilken kæde du besøger. En hvidløgsburger i Burger King i Tyskland er speciel, og kan slet ikke fås herhjemme, ganske som bollerne er bedre i Frankrig end herhjemme — i hvert fald når det gælder McDonald’s. Så nok kan der være globale ting der går igen overalt, men det lokale islæt er ikke noget der kan ses bort fra, hvis man endelig skal vurdere burgerens “karriere”…

Mon ikke den går bort efterhånden som folk begynder at spise bare en smule sundere? 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.