Folk vil IKKE hjælpes!

Folk vil ikke hjælpes. I en krisetid vil mange hellere fortsætte de dårlige vaner end betale få hundrede kroner for hypnose, terapi eller en selvhjælpsbog. Selvhjælpsbogen vil de kun købe hvis det er 100% smertefrit at gennemføre “kuren” hvorefter der naturligvis skal være en pengene-tilbage garanti så de bagefter kan få det hele GRATIS.

Det tror du ikke på?
Så tager du fejl! Folk kan sagtens se, at 31,50 pr. pakke giver tilsammen ca. 11.500,-/året når de ryger en pakke om dagen. Folk kan sagtens se, at det er tåbeligt at lære sine børn at ryge, men “det er jo deres eget valg” som de fleste siger.

Det samme gælder slankekure. Alle véd at pulvere koster penge, og at et motionskort koster knap et par hundrede om måneden. De bliver gerne medlem af den lokale motionsklub, men det taber de sig altså ikke spor af. Du taber dig ikke ét eneste gram ved at være medlem af et motionscenter — det kræver, at du træner dér først

Til gengæld vil flere gerne prøve parterapi, for det er blevet “in”. Rigtigt chikt og smart at gå til en tredie person for at få nogle råd som voksne mennesker rent faktisk SELV burde kunne klare. Selv hvis de ikke aner hvordan, kan de købe en e-bog med titlen “Preventing a Divorce” for en flad 50’er.
Det er hverken kærlighed eller terapien der får dem til at blive sammen. De skræmmes mere ved tanken om at miste 3-400.000 ved et kviksalg af boligen, og det er dén del der får dem til at holde sammen. Ikke børnene alene, men altså noget så koldt som finanser.

Ovenstående eksempler er, desværre, ikke noget særsyn.

Véd du hvorfor folk tænker sådan?
Det gør folk fordi vi er opdraget til at tænke i BEHAGELIGE baner. Vi vil helst ikke opleve nogen form for afsavn, så derfor fortsætter vi den gale vej. Uanset om det er vægt, rygning, manglende motion, selvværd, humøret, arbejdet, parforholdet, uddannelse eller noget helt andet, så er det MAGELIGHED vi søger. Som mennesker frygter vi den tanke at vi ikke kan blæse og have mel i munden.

Så derfor er det bedrøveligt, at se, at industrier med jævnt dårlige produkter overlever mens de som forsøger at pege i en bedre retning må dreje nøglen om. Det gælder både herhjemme og i udlandet. Mange siger det er på grund af krisen, men så længe vi ikke ændrer på vores eget handlingsmønster så fortsætter vanviddet.

Mon ikke det var en god idé at sætte HANDLING bag de store nytårsforsæt? Din krop vil takke dig for, at du skred til handling…

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.