Den udskældte vismandsrapport

Det er særdeles komisk at konstatere hvorledes vismændenes rapport bliver udskældt alene fordi den ikke taler regeringen efter munden. I en tid hvor en finansminister kan udtale, at SP-midlernes frigivelse skulle kunne stabilisere boligpriserne, så taler det vist for sig selv. Hvordan 10-15.000 kroner (for de flestes vedkommende) skulle kunne stabilisere noget som helst i forhold til boliger til flere millioner er vist noget af en slags kreativ bogføring.

Når vi så endvidere ser hvorledes mange indikationer fortsat peger i retning af fyringer, så viser det med al tydelighed at regeringen IKKE forstår budskabet fra oppositionen. For det første har bankpakken IKKE haft den ønskede effekt. Bankerne låner ikke mere ud, men på TV2 Øst ser det ud til at nye kræfter forsøger at få sparket gang i hjulene. Når systemet ikke vil gøre det må private kræfter træde til.

Det er logik for enhver at der skete spekulation i overophedede boligpriser, og folks belåning var en naturligt farlig ekspedition. De fleste VIDSTE, at det ville gå galt på et tidspunkt. Folk må spænde livremmen ind for skattelettelserne går til de høje indkomster. Den faktor kan regeringen ikke tale sig uden om. De vil gerne, og går nu på sommerferie. Ikke at vi deraf kan forvente at få fred for regeringspropagandaen, men det er dog et håb at nogle af dem begynder at gnaske i gulerødder og nyde deres egne hjem frem for at forpeste det gode vejr med de vilde spekulationer.

Hvis der kom frisk luft til regeringen kunne det være de vågnede til dåd igen når de møder ind, men jeg tvivler på det… 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.