Tanker om indbrud

Da jeg i går kom hjem efter hyggelig sammenkomst med en kammerat i forbindelse med juletiden, hørte jeg på nyhederne, at antallet af indbrud var nede på knap 1/3 af normalen ved samme tid for juletiden. Det er et rigtig godt tal, og jeg blev kortvarigt bragt tilbage til mindet fra dengang vi som familie kom hjem fra et ophold i Frankrig.

Det er noget af det mest grænseoverskridende for et menneske (og en familie), hvis andre har været inde og rode i ens ting.

I vores konkrete tilfælde havde man fjernet alt elektronisk (bortset fra et ‘gammeldags’ 21″ billedrørs-tv), alle cd’ere og dvd’er – og det ENESTE positive man kunne sige, var at de dog ikke havde snuppet børnenes sølvbelagte sparegrise som havde været dåbsgaver…. Men pyha, selvom det snart er et årti siden, sidder det stadig i kroppen.

Jeg bor ganske tæt ved politistationen i byen i et område hvor alle holder godt øje med hinanden. Det kan have sine irriterende elementer når folk er p*sse-nysgerrige, men det er rigtig god sikring mod indbrud. 🙂

Men det mest irriterende dengang man skulle rydde op var, at en pose M&Ms peanuts var kastet rundt i hele lokalet, samtidig med, at skuffer var rodet rundt, og papirer kastet rundt. Det tog næsten 3 timer bare at klare stuen.

Det er IKKE måden, man ønsker, at komme hjem fra en hyggelig ferie, vel?

I takt med at banker, tankstationer og supermarkeder bliver sikret bedre, skulle man tro, at statistikken ville gå i retning af de private hjem. Det er derfor et af de mest positive tal, at tendensen er vendt. Så kan man bagefter spekulere i årsager og hvad der enten har virket eller ikke virket. Den slags er interessant snak for sociologer og SSP-konsulenter, men slutresultatet er det samme. Tryghed for borgerne ER vigtig. Hjemmet er vores helle, og vi ønsker ikke at få invaderet vore hjem af andre. Bum.

Rigtig Godt Nytår herfra. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.