Tænke uden for boksen

Det er ganske morsomt at se de som er kendte som iværksættere og selvstændige blokere fordi de ikke evner at tænke uden for boksen. Det at tænke uden for boksen handler om at sætte sig UD OVER begrænsninger — såvel de reelle og de indbildte — for at se muligheder frem for forhindringer.

Mange gange er det som slankekuren der ikke virker eller rygestoppet der aldrig bliver til noget. “Jeg kan sikkert ikke….. så derfor er der ingen grund til at prøve!” lyder den typiske indvending. Det er præcis derfor coaches kan tjene de penge de kan. Coaches lever af at tænke uden for boksen.

De forklarer jo, dybest set, blot tingene på en måde så du selv indser det som er lige foran din næsetip. Processen der skal til for at du indser det logiske er ofte som en tyk tågesky simpelthen fordi du ikke sætter dig ud over de begrænsninger du ser.

Et praktisk eksempel: du har succes i Danmark og vil gerne ind på det tyske eller det amerikanske marked. Hvordan kommer du ind på markedet? Først og fremmest skal du have tekst på det nye sprog. Det klarer en oversætter. Men hvad med sproget bagefter? Afhænger af hvad du skal. Hvis du kun skal tale kan meget skoleengelsk klare opgaven på amerikansk. Bemærk sproget når du lytter til CNN. Det er talesprog. Set med britisk engelske øjne er det komplet uforståeligt fordi der er mange sammentrækninger, accenter og meget andet til forskel i forhold til britisk engelsk.

Hvad vil du gøre hvis du selv er til det britisk engelske? Opgiv din hovski-snovski og se at komme i arbejdstøjet. Tillad dig selv at gå over i den amerikanske accent. Træk sammen og tilpas dig dit publikum. Det handler om at tilpasse sig sit publikum så du kan kommunikere MED dem, frem for nogensinde at tale TIL dem. Især fordi det sidste nemt kan virke som at tale “ned” til folk…

Så næste gang du ser forhindringer, så lav en brainstorm. Prøv at tænke uden for boksen. Tillad dig selv at opleve hvordan det er når tingene lykkes ved at forberede dine kampagner og dine processer på en ny og mere kreativ måde. Jo bedre du bliver til at tænke uden for boksen jo mere vil dine projekter lykkes.

God weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.