Glæde sig på andres vegne vs. roden til misundelse

Der er mange måder vi kan være glade på andres vegne, men overskrider du en bestemt grænse går det over i misundelse. Nogle eksempler:

  • Være glad på andres vegne. Det er godt at være glad for naboen har fået sig en ny bil, særligt hvis man selv arbejder om natten så man gerne sover om morgenen, for når naboen har svært ved at starte bilen har du også svært ved at sove.
  • Bliver man derimod irriteret over naboen har fået sig en bedre bil end du selv har råd til, så er det misundelse, og kan risikere at ødelægge det gode naboskab.
  • Være glad for din kammerat blev forfremmet. Hvis du er en ordentlig kammerat så vil du være glad når din kammerat, ven, kollega bliver forfremmet. Chefen har stensikkert set et potentiale hos vedkommende, og du skal nok få din chance på et andet tidspunkt.
  • Bliver man derimod irriteret over personens forfremmelse kan det medføre bitterhed og ødelægge ens eget arbejdsklima.

Begge kontraster er skarpe, men vi er alle nødt til at lære at skelne imellem det du selv opnår og det andre opnår. Hvis de har lagt en større indsats i at spare op eller arbejdet for virksomheden er det kun naturligt, at du ikke står først for. Kæmp videre og opnå din chance for at det kommer til at gavne dig på et senere tidspunkt. Lad aldrig nogen begivenhed ødelægge stemningen for du skal leve med dig selv i mange år, og ingen gider være i nærheden af en person som ikke kan acceptere at både godt og ondt rammer os alle.

Nyd vejret, og god weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.