Om at nå sine mål…

Sjovt nok, faktisk, men det at nå sine mål indeholder – for en spontan person som mig – pludselige ryk i planlægningen. Jeg arbejder gerne frem mod et bestemt mål, men nogle af delmålene kan godt rykke sig når der dukker noget nyt og spændende op. Derefter tilbage på sporet… 🙂

En hæmsko for nogle, inspiration for andre

Misforstå endelig ikke. Jeg forstår diverse rådgiveres stræben efter faste, målrettede skridt, og erkender også deres værdi, men har du nogensinde tænkt på, at det er de pludselige, spontane og indskudte ideer som kan se ud til at ville give mest?

Et eksempel: jeg er ikke specielt fotogen, også selvom jeg selv synes jeg ser rigtig godt ud. Selvtilliden er i top, og jeg hygger mig bravt, også på video. Mange er for generte til at sige hvad jeg tidligere har gjort forkert, men pludselig kunne jeg selv se det. Jeg har været FOR SERIØS. Kan man være det? Ja, det kan vi alle, for hvis vi skal have et budskab ud til folk på enten en video eller et podcast så skal det være ultra-godt, sjovt, direkte, og med max to eller tre budskaber, og bedst af alt er faktisk hellere at lave to enkelte videoer med hver sit budskab frem for at sprede sig for meget.

For nogle kunne dette virke fordummende, men faktum er, at vi mennesker alle tænker forskelligt. For den nørdede er den lange, tekniske og seriøse forklaring den bedste. Men for personen som surfer på internet er det den korte, præcise og tydelige forklaring der fanger.

Derfor kan det nogle gange være rigtigt klogt at være sin egen bedste korrekturlæser og kritiker. Stille sig selv spørgsmålet: “Hvad gør jeg forkert?” Du når dine mål ved at tilpasse dine budskaber til publikum frem for at forsøge på at få publikum til at tilpasse sig dig. Såre elementært, og så alligevel pokkers svært at indse før man selv ser lyset.

….Tilbage på sporet

Den erkendelse rigere kan jeg derefter gå tilbage på sporet, og har derefter indset noget som – for andre – måske var banalt, men som kunne være endt med kolossalt tidsspilde, og nu kan være kilde til inspiration og langt mere effektive former for kommunikation.

Ren win-win for alle parter 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.