Brug IKKE auto-svar under ferie

Det må siges at være lidt af et fejlskridt når it-magasinet PC World anbefaler folk hvordan de kan oprette autosvar på deres mailkonti – se her: http://www.pcworld.dk/art/10032?page=1.

Autosvar kan være kilde til stor irritation

Faktum er nemlig dels, at autosvar gentages HVER gang der ankommer post, og kan derfor vække til stor irritation hvis personen der er taget på ferie ikke har fået afmeldt sig forskellige mailing-lister. Så dukker der pludselig autosvar på autosvar op i andre folks indbakker – til stor irritation for alle.

Lær at genkende sikkerhedshuller

Dernæst er det ikke anbefalelsesværdigt at annoncere, at man er taget bort. Ondsindet spam kan have mange ansigter, og med onde hensigter kan folk fra en hotmail-konto oprettet på et lokalt bibliotek blive små spioner der kan finde informationer om ganske mange mennesker. Faktisk kunne det ligefrem anbefales at læse lidt mere om sikkerhed, hvis ikke du kender til området i forvejen, for så kan jeg varmt anbefale følgende titler skrevet af en af mine dygtigste venner på sikkerhedsområdet, Cyril Malka, der er bosiddende i Frankrig sammen med sin mindst lige så dygtige Tips & Tricks-skrivende hustru, Britt Malka (der ugentligt udgiver gratis tips om generelle IT-problemer herfra: www.tips-og-tricks.com):

En bedre løsning: skriv til dine venner og bekendte

Elektronisk post er, indrømmet, vigtig. Dog skal man nærmest være marsmand for ikke at vide, at hvis man ikke får svar i juli eller august, så er folk såmænd nok på ferie. Hvis noget virkelig haster kender mange hinandens mobilnumre, og kan ad den vej tjekke hvorvidt folk er hjemme, hvis der virkelig er noget, der haster.

Men en langt bedre løsning er, naturligvis, at skrive til venner og bekendte at man tager på ferie, og så ellers lade e-post være e-post. Det skal nok være i Indbakken når I kommer hjem igen.

Derfor: nyd sommeren, og hvis du tager på ferie så nyd solen, stemningen på destinationen og hinanden, og lad være med at tænke på om en e-mail kunne være besvaret. Da vi tog på voksenferie uden børn i oktober 2006 var det bestemt ikke med nogen tanke om hvad der foregik på e-post kontoen. Afslapningen skal være total hvis I skal have det fulde udbytte af ferien – ganske som eksperter for nylig blev citeret for at anbefale på TV2. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.