Hvorfor SKAL folk tvinges til at skifte?

Jeg kan ikke helt undgå at føle en vis harme over den måde “gamle filformater” håndteres. Senest er det sikkerhedsopdateringen til Office 2003 hvor man ifølge http://www.computerworld.dk/art/43505?a=newsletter&i=1532 vil ofre gamle filformater.

Den praktiske løsning hermed straks viderebragt

I stedet for at prøve at banke i dynerne hos Microsoft, som enten ikke gider supportere disse formater, eller simpelthen blot ikke ved bedre, så kan jeg såmænd vise jer en løsning som er både gratis, effektiv og lige ud ad landevejen.

Hent OpenOffice. Den er gratis, kompatibel med Microsofts Officeprogrammer, og så kan I stadig importere disse gamle filformater. Du kan læse mere om hele systemet her: http://www.openoffice.org.

På dansk kan du læse mere her: http://da.openoffice.org/index.html

Operativsystemer der understøttes er:

  • Microsoft Windows (98 – Vista)
  • GNU/Linux (“Linux”)
  • Sun Solaris
  • Mac OS X (under X11)
  • FreeBSD

Det burde efterhånden være gået op for de fleste, at det IKKE er sikkerhed der ligger dem på sinde, men ren og skær markedsføringstrick når de gamle formater skulle ofres. Dette ville fejle totalt hvis IT-administratorer rundt omkring var gået i gang med OpenOffice for længst. Der ER IKKE DEN STORE FORSKEL for den almindelige bruger, og prisen pr. maskine (den nok så velkendte CTO) ville falde dramatisk når også opdateringer ville være gratis.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.