Det man ikke ved kan læres

Alt kan læres. Folk med flyskræk kan blive glade turister – folk med overvægt kan blive slankere – folk med synsproblemer kan få bedre syn (evt. via briller) — vigtigst af alt er dog, at dumhed kan kureres.

Er det ikke lidt småarrogant?

Jo, muligvis. Men tænk lige over det et øjeblik før du bare kategorisk afviser det. Hvis man ikke aner en pind om sin fjernbetjening eller sin pc, så føler folk det meget naturligt at man køber et it-hæfte eller får noget hjælp. Hvorfor er der ikke den samme logiske sammenhæng når det er helt basal grundviden der mangler?

Et leksikon koster i dag mindre end nogensinde før – og fylder ufatteligt lidt når det enten kommer i cd-box eller på en dvd. Nu skal man ikke engang være i besiddelse af en meter reolplads for at kunne høste mere viden.

Når vi går i skole eller på efteruddannelseskurser opdateres vores informationer. Havde vi fortsat uden denne opdatering havde vores viden mistet sin værdi – forældet viden er noget af det allerværste du nogensinde kan være i besiddelse af. Det giver godt nok erfaring som er nem at bygge ovenpå, men hvis du lader alt for meget af din indhøstede viden ældes, så ender du som en uvidende person – ganske enkelt fordi du ikke har fulgt med udviklingen.

Så næste gang nogen praler med ikke at kunne finde ud af noget, så overvej om det ikke var bedre at lære noget nyt og få en lidt sjovere vinkel på livet end at lade sig “nøje”…… Fortsat god weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.